П`ятниця, 03.05.2024, 11:35
Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Запорізька ЗОШ І-ІІ ступенів"

Меню сайту
Корисні посилання
Сайт вчителя
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 12
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Березень » 5 » Пам'ятка для батьків "Діти. Інтернет. Мобільний зв'язок"
19:17
Пам'ятка для батьків "Діти. Інтернет. Мобільний зв'язок"
                     
Шановні батьки!
Змістом державної політики у сфері захисту суспільної моралі є створення необхідних правових, економічних та організаційнихумов, які сприяють реалізації права на інформаційний простір,вільний від матеріалів, що становлять загрозу фізичному,інтелектуальному, морально-психологічному стану населення (ст.5 Закон України „Про захист суспільної моралі”).
З метою реалізації та додержання вимог чинного законодавства у сфері захисту суспільної моралі, обігу продукції і видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру, продукції, що містить пропаганду культу насильства, жорстокості і порнографії, створено Національну експертну комісію України з питань захисту суспільної моралі (далі — Національна комісія). Відповідно до статті 17 Закону України „Про захист суспільної моралі” Національна комісія є постійним позавідомчим державним експертним і контролюючим органом, який діє відповідно до цього Закону та чинного законодавства України і є відповідальним за утвердження здорового способу життя, належного стану моральності суспільства, контролює обіг продукції і видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру.
Рішення Національної комісії, прийняті в межах її повноважень, є обов’язковими для розгляду центральними і місцевими органами влади, засобами масової інформації всіх форм власності, а також фізичними та юридичними особами.
Відповідно до статей 2, 6 Закону України „Про захист суспільної моралі” виробництво та обіг у будь-якій формі
продукції порнографічного характеру в Україні забороняються. Критерії віднесення продукції до такої, що має порнографічний характер, встановлюються спеціально уповноваженим органом виконавчої влади у сфері
культури та мистецтв. Виробництво та обіг у будь-якій формі продукції еротичного характеру та продукції, що містить елементи насильства та жорстокості, дозволяються виключно за умови дотримання обмежень, встановлених законодавством.
 
Забороняються виробництво та розповсюдження продукції, яка:
 
Пропагує війну, національну та релігійну ворожнечу, зміну шляхом насильства конституційного ладу або територіальної цілісності України;
Пропагує фашизм та неофашизм;
Принижує або ображає націю чи особистість за національною ознакою;
Пропагує бузувірство, блюзнірство, неповагу до національних і релігійних святинь;
Принижує особистість, є проявом знущання з приводу фізичних вад (каліцтва), з душевнохворих, літніх людей;
Пропагує невігластво, неповагу до батьків;
Пропагує наркоманію, токсикоманію, алкоголізм, тютюнопаління та інші шкідливі звички.
 
З високими темпами розвитку науково-технічного прогресу, зокрема, електронної техніки та можливостей обміну інформацією постало питання захисту дітей від інформації, яка несе загрозу морально-психічному здоров’ю.
Працівниками Національної комісії проводиться робота щодо виявлення цієї інформації у засобах масової інформації на
будь-яких носіях, в тому числі, розповсюдження її за допомогою мобільних телефонів та всесвітньої мережі Інтернет.
 
Література:
Пам'ятка для батьків "Діти. Інтернет. Мобільний зв'язок" [Електроггий ресурс] - Режим доступу до ресурсу: http://boyarka-archive.cspr.info/2014/06/pamyatka-dlya-batkiv-diti-internet-mobilnij-zvyazok/?print=pdf
Переглядів: 300 | Додав: elena_siplivaya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Захист прав дитини
Домашнє насильство
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz